Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя» - з досвіду роботи Києво-Святошинської центральної районної бібліотеки для дорослих Київської області

 

«Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя»

(Літературна година до 85-річчя від дня народження Василя Симоненка. З досвіду роботи Києво-Святошинської центральної районної бібліотеки для дорослих Київської області)

«Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя» - така назва літературної  години, яка була присвячена 85-річчю від дня народження Василя Симоненка, талановитого українського поета-шістдесятника. 

Життя Василя Симоненка можна порівняти зі спалахом блискавки. Таке воно було яскраве і коротке. Проте його ім'я добре відоме в Україні, а творчість увійшла до золотої скарбниці української літератури. 

Присутні на заході – члени клубу «Вишнівська осінь», читачі бібліотеки переглянули відеофільм «Василь Симоненко – поет-шістдесятник», прослухали вірш «Лебеді материнства» в авторському виконанні. 

Твори поета читали працівники бібліотеки, вчитель української мови та літератури ЗОШ №2 Лариса Литвин. Учасниця клубу Людмила Алямовська прочитала вірш місцевої поетеси Тетяни Домашенко «Різдвяна свіча» (1997), який присвячений Василю Симоненку.

Працівник відділу обслуговування Ніна Івасенко та учасниця хору «Вишневий дзвін» Ніна Бойко виконали пісню на слова Василя Симоненка «Виростеш ти сину».

Завершили літературну годину твором поета «Ти знаєш, що ти людина?». Рядки цієї поезії нагадують нам, що кожен із нас – це особистість, яка має жити і творити, щоб залишити по собі пам'ять. Адже поетові слова були, є і будуть завжди актуальними.