Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Педагогічні аспекти в бібліотечній діяльності Д. Ю. Доброї»

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор: М. П. Зніщенко) 17 серпня 2019 року виповнилося 110 років з часу її утворення як першої в Україні і в Європі спеціалізованої бібліотеки для дітей (дата урочистостей з цього приводу буде повідомлена пізніше). ЇЇ засновниця - потомственна почесна громадянка м. Києва, відомий на початку ХХ століття педагог-бібліотекознавець - Дора Добра.

В цьому році, також, виповнюється і 20-річчя виходу навчального посібника: Зніщенко М. П. «Педагогічні аспекти в бібліотечній діяльності Д. Ю. Доброї» (Київ,1999.-138с.), який створено на підгрунті кандидатської дисертації автора «Становлення і розвиток бібліотек для дітей в Україні кінця ХІХ - поч. ХХ сторіччя».

Посібник постійно користується попитом у студентів гуманітарних вузів, викладачів, краєзнавців-дослідників та широкого загалу читачів, які цікавляться питаннями історії культури України і Київа, зокрема.

Ознайомитися з посібником та дізнатися цікаві факти зі створення першої спеціалізованої бібліотеки для дітей та про витоки поширення цього виду  бібліотек  по всій Україні можна в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», дирекція і колектив якої завжди раді своїм читачам.