Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Мета практикуму - забезпечення підвищення взаємодії громади, бібліотек з засобами масової інформації в умовах децентралізації

 

Директорам районних,

міських ЦБС та завідувачам

опорних бібліотек ОТГ Київської області 

 

 

 

Шановні колеги!

 

Згідно Наказу управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації №59 від 3. 07. 2019 р. та ініціативи директора IREX/Україна Мехрі Дракман, 11 липня 2019 року для  працівників КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей",  представників районних міських ЦБС та бібліотек ОТГ Київської області був проведений практикум «Підтримка просування реформи місцевого самоврядування через інформаційні майданчики у Київській області», на базі  Національної бібліотеки імені Ярослава Мудрого.

Під час  практикуму представник IREX Олена Костриця поділилися досвідом співпраці громад із засобами масової інформації. Метою практикуму було забезпечення взаємодії бібліотек ОТГ з засобами масової інформації в умовах децентралізації. Дирекція КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей"  постійно наголошує та вимагає від бібліотек області які частково беруть функції соціальних закладів сьогодні  позитивно впливають на формування культурного середовища в громадах Київської області.

Родзинкою заходу був виступ координатора Офісу впровадження децентралізаційної реформи Київського РВ Асоціації міст України Удовиченка Володимира Петровича.

За програмою практикуму відбулась практична робота в групах де учасники практикуму, за допомогою представників IREX та Асоціації міст України, створювали плани підготовки для випусків матеріалів про громаду в пресі, складати прес-анонси,  план сюжетів, публікацій. 

Проте зазначимо, що подібний захід для бібліотек Київської області вже відбувався 30 січня 2018 року: на тому заході були присутні ті ж самі працівники бібліотек Київщини, які вже були знайомі з подібними практичними і теоретичними матеріалами які були запропоновані під час цього практикуму.  

Висновок. Очікуваного результату ця зустріч для бібліотечної громади Київщини не дала із-за відсутності інформаційної новизни від поважного IREX(у). Відбулося повторення теми на своєрідне закріплення попереднього практикуму. 

Позитивним моментом практикуму було спілкування з Володимиром Удовиченком, цікавою людиною, що багато років був мером міста Славутич у Київській області.

Взагалі вважаємо, що до подібних зустрічей з бібліотечною громадськістю Київської області слід готуватися більш ретельніше, щоб виправдати сподівання нашої бібліотечної громади на отримання новизни інформації, а також на доцільність витрат на відрядження до Києва.

Також пропонуємо надалі всім зацікавленим сторонам заходити на наш бібліотечний сайт де можна отримати інформацію про проведені нашою бібліотекою тематичні семінари, тренінги, тощо. Це сприятиме уникненню дублювання тематичних заходів, тренінгів, практикумів, тощо з бібліотечною громадою Київщини.