Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зустріч з художником-ілюстратором Оленою Власюк

14 червня 2019 року до КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор: М. П. Зніщенко) на зустріч з читачами-учнями літнього табору школи І ступеня № 330 «Русанівка» м. Києва завітала художник-ілюстратор дитячих книжок Олена Власюк, разом зі своєю донечкою Машею.

Пані Олена живе і працює у м. Києві. У 2010 р. закінчила Київську Академію мистецтв, факультет книжкової графіки та вступила до Національної спілки художників України.

Займалася виставковою діяльністю, монументальним живописом, співпрацювала з декількома українськими журналами, як ілюстратор. У 2013  стала мамою і с тих пір, переважно, працює ілюстратором книг для дітей. Має 10 виданих книжок. З 2017 р. викладає курс мистецтв у Першій в Україні школі Монтессорі. В 2019 р. вперше разом з п’ятирічною донечкою зробили ілюстрації до дитячої книжки.

Пані Олена розповіла читачам про процес створення ілюстрацій до книжок та презентувала одну з книжок Катерини Єгорушкіної «Арчі: екоказка», до якої художниця зробила ілюстрації, про дуже особливого собаку, який збираючи пластикові пляшки, надихнув людей дбати про чистоту природного довкілля. 

Читачі-діти з зацікавленістю слухали пані Олену та спілкувалися з нею.

Художник-ілюстратор Олена Власюк подарувала КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» чудові книжки з своїми ілюстраціями.

Але однїєю зустріччю для читачів-учнів час проведений в бібліотеці не завершився. Дітям були ще запропоновані дорожні квести та казкові конкурси.

Дозвілля, проведене в бібліотеці - це цікаві зустрічі, гарні книжки, веселі розваги, щасливе дитинство!!!