Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Історичний лікбез. Нове

 

Шановні користувачі «Історичного лікбезу» звертаємо Вашу увагу на трагічну дату в історії України, а саме, дату 17 вересня 1939 року. Це дата початку Другої світової війни, що бере свій відлік від окупації червоною армією СРСР західноукраїнських земель, Білорусії, Прибалтики.

Сьогодні, у 2019 році, всі народи планети Земля, через 80 років, вшановують пам'ять загиблих у цій кривавій бійні, яку спровокували фашистсько-німецькі режими СРСР і Німеччини, під проводом їх диктаторів: Сталіна і Гітлера.

1939 рік і 2019 рік мають багато спільних ознак, а саме: в москальській Росії було встановлено диктаторський режим В. Путіна, що проводить загарбницьку політику до незалежних країн Європи, зокрема, України, Грузії, Молдови, Латвії, Литви, Естонії. Також росіяни проводять військові операції в країнах Африки: Сірії, ЦАР, Ірані, Іраку, Латинській Америці, у Венесуелі і т.д. і т.п.

В добірках матеріалів «Історичного лікбезу» ви можете знайти матеріали під гучною назвою «Міфи Побєдобєсія», що розвінчують радянські міфи, створених монголоїдними та бурятськими росіянцями щодо «Победителя»  москаля у Другій світовій війні. 

На превеликий жаль, в своїй більшості рекомендовані матеріали подаються на російській мові, яку використав той чи інший автор інформаційного джерела. На превеликий жаль, за п'ять років існування Міністерства інформаційної політики України під керівництвом Стеця, кума колишнього президента 2014-2019 рр., команда міністерства так і не спромоглася створити щось подібне на зразок нашого «Історичного лікбезу» на українській мові.

Також зазначимо, що жодна бібліотека в Україні, крім КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», не проводить подібної інформаційної контрпропагандистської діяльності на сайтах обласних бібліотек. Мабуть наших колег-бібліотекарів все влаштовує, що відбувається навколо війни проти українців незалежної України, яку ведуть народи, що входять до складу Російської Федерації.

Яскравим підтвердженням цієї тези є участь у війні з боку Росії – росіянців з Якутії, Бащкирії, і, на превеликий жаль чеченці. Чому прикро, бо саме чеченці знайшли притулок в Україні під час двох військових каральних походів армії кремля на Чечню, створивши криваві екзекуції в Беслані, Грозному за часів Б.Єльціна і В.Путіна.

Нагадуємо, що незнання історії України, особливо в геополітичних, економічних, етнічних стосунках з москалями-росіянцями, обов'язково приведе до втрати незалежності і втрати національної ідентичності.

На варті історичних, національних, державницьких цінностей України, а також розповсюдженні цих цінностей стоїть наш «Історичний лікбез», вишукуючи і подаючи Вам інформаційні джерела для використання в своїй повсякденній бібліотечній роботі з користувачами всіх вікових категорій.