Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Плідні, творчо-професійні стосунки КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» і Студениківської ОТГ Київської області

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор: М. П. Зніщенко), як науково-методичний, координаційно-консультативний, інформаційний центр з питань бібліотечного обслуговування дитячого і дорослого населення Київської області, базову бібліотеку, для бібліотек області, по отриманню, розподілу та видачі літератури за Державними програмами безоплатного поповнення бібліотечних фондів, - 5 червня 2019 року відвідала, разом з бібліотечними працівниками, Голова Студениківської Об'єднаної територіальної громади в Київській області Лях Марія Олександрівна.

Вона особисто забезпечила транспортом отримання першої партії літератури (338 прим. книг на суму: 39400 грн.) за зазначеною програмою для 5-ти бібліотек Студениківської ОТГ.

Відбулося плідне, творче, предметне спілкування з актуальних дотичних питань громади і бібліотечної галузі. На прохання КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» Марія Олександрівна надала статистичні дані для Зведеної аналітичної таблиці  по кадровому, матеріально-технічному та документному забезпеченню бібліотек ОТГ. В результаті чого з'ясувалось, що за 1,5 року юридично повноцінного функціонування Студениківської ОТГ зроблено ремонт в 4-х бібліотеках, придбано 1 комп'ютер, 2 бібліотеки підключено до Інтернет (хоча комп'ютера ще немає, але в перспективі), придбано меблів на 32 тис. грн.; літературою і періодичними виданнями забезпечені - в 2018 році: книг на 15 тис. грн.; в 2019 році: книг на 10 тис. грн., періодичних видань - на 10 тис. грн.

Працівник публічної бібліотеки має доплату за складність і напруженість.  

Марія Олександрівна зазначила, що це ще скромні здобутки, бо в планах проекти і задуми, реалізація яких за невеликий термін стане запорукою суттєвого піднесення духовного, соціально-культурного життя громад до сучасного рівня, до задоволення зростаючих інформаційних, культурних  потреб населення ОТГ. Головне - перебудувати свідомість як мешканців, так і депутатів ОТГ, сформувати світогляд відповідального господаря.

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» бібліотечним працівникам Студениківської ОТГ через флешкопіювання  надала зразки необхідних прикладних матеріалів для підготовки установчих документів по утворенню системи: Публічна бібліотека з філіями в ОТГ.

Плідні, творчо-професійні стосунки КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» і Студениківської ОТГ Київської області започатковано і будуть мати свій позитивний обопільний розвиток.

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» вдячна Марії Олександрівні Лях за її особисту турботу і піклування про бібліотеки.