Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

"Не розстануся з вами": вечір-портрет письменника, поета гумориста, сатирика Василя Шаройка (до 90-річчя з дня народження)

 

 У Ірпінській центральній міській бібліотеці Київської області 15 травня 2019 р. було проведено вечір-портрет відомого письменника, поета, гумориста, сатирика та педагога Василя Никифоровича Шаройка, який 1 травня 2019 року відсвяткував свій 90-річний ювілей. В літературних колах автор відомий як чесний письменник, адже ніколи не писав на замовлення, Істина, Справедливість, Гідність та Честь завжди були його життєвим кредо, які пан Василь доносить до своїх читачів у веселій та доступній формі.

Ведуча заходу Семікова Віра Миколаївна представила ювіляра, розповіла про його нелегкий життєвий та творчий шлях, продемонструвала відеопрезентацію з сімейного фотоальбому. Наголосила, що на даний час літературний доробок письменника налічує 34 книги: 17 видань для дітей та 17 – для дорослих. Напередодні ювілею вийшла нова збірка творів: «Не розстануся я з вами», яку Шаройко В. Н. запропонував увазі відвідувачів, він зачитав декілька власних поезій, пересипаних іскрометним гумором – наймогутнішою зброєю автора.

Привітання шанованому ірпінцю висловила виконуюча обов’язки міського голови Попсуй Анастасія Вікторівна. Глибоке шанування колезі-педагогу засвідчила заступник начальника управління науки і освіти Баран Вікторія Петрівна.

Почесну грамоту із щонайкращими вітаннями від імені Ірпінської ЦБС визначному гостю та читачу бібліотеки вручила заступник директора Сінічук Жанна Ярославівна.

Віншували ювіляра також шанувальники творчості та колеги по перу: відповідальний секретар журналу «Перець» Кінько Тарас Андрійович, від Національної спілки письменників – Мартинюк Сергій Якович, поети-земляки Симоненко Володимир Дмитрович, Закордонець Леонід Олексійович та Пісний Валерій Іванович.

Онучка В.Шаройка, Юлія, яка допомагала у підготовці заходу, також привітала свого дідуся та побажала, щоб він у доброму здоров’ї діждався ще й правнуків.

Поезії Василя Никифоровича прозвучали у виконанні директора приватного музею українознавства Кушнір Світлани Іванівни, онучки Бедзика Юрія Дмитровича, Бедзик Марічки, та бібліотекаря-бібліографа Ірпінської центральної міської бібліотеки Липської Яніни Леонтівни.

Твори  Шаройка В. заряджають своїх читачів життєвим оптимізмом і вчать жити з усмішкою на устах. «Якби мої читачі та мої учні запитали мене про те, що я хочу всім людям сказати своїми книгами і своїм життям, то я коротко відповів би їм: «Люди, будьте людьми!» – резюмував ювіляр.