Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Ціннісні орієнтири читачів-дітей: проекти та ініціативи бібліотек»

 23 квітня 2019 року, згідно Плану роботи управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації, КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», проведено обласний семінар за участю заступників директорів по роботі з дітьми районних, міських централізованих бібліотечних систем, завідувачів бібліотек для дітей об'єднаних територіальних громад Київської області  за темою: «Ціннісні орієнтири читачів-дітей: проекти та ініціативи бібліотек» (Програма семінару – тут).

 Відкрив обласний семінар генеральний директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» М. П. Зніщенко. В своєму виступі він наголосив, що сучасні бібліотеки і бібліотеки для дітей, зокрема, для місцевих громад є не тільки інформаційно-методичними центрами, а необхідні їм як соціокультурні об'єкти з розширеним діапазоном функціональної діяльності; окреслив шляхи соціального спрямування діяльності бібліотек для дітей в контексті регіонального аспекту та з акцентом на реалізацію прав людини і, людей з обмеженими фізичними можливостями, зокрема, на вільний доступ до інформації і друкованих джерел в бібліотеках, а також на активну участь в загальних соціокультурних заходах.  

Під час семінару заступниками директора та бібліотечними спеціалістами КЗ КОР Київська обласна бібліотека для дітей» були надані ґрунтовні консультації у відповідності до теми, які супроводжувались необхідними відеоматеріалами.

В рамках  "круглого столу" учасники  семінару поділились досвідом вирішення проблемних питань, які виникають в бібліотеках для дітей та поінформували, використавши підготовлені відеопрезентації, про свою діяльність з актуальних напрямів і застосування оригінальних форм роботи з читачами. Зацікавили всіх учасників семінару виступи: Корнієнко О. А., Волинець К.В. ( м. Біла-Церква: сімейне виховання; робота з дітьми з обмеженими фіз. можливостями), Возної Н. О. ( Фастівська РЦБС: співпраця з місцевою владою), Биби О. І. ( Баришівська ЦБС: просвітницька діяльність), Гринько Н. А. ( Узинська МБД: бібліотечна діяльність в умовах ОТГ), Гарбуз Н. О. ( Бородянська РЦБС: з досвіду роботи клубу "Вітамін" Клавдієвської сільської біб. - філії).  

Професійні діалоги між учасниками семінару і працівниками КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" дозволили виявити конкретні проблеми в роботі бібліотек області, направити їх діяльність необхідному напрямку, щоб відповідати сучасним вимогам громад Київщини.

Підсумки обласного семінару, його плідної роботи підвів генеральний директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" М.П.Зніщенко.