Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«За чисту Київщину»

13 квітня 2019 року КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор: М. П. Зніщенко) долучилася до екологічної акції «За чисту Київщину» в рамках проекту «Чиста Україна», всесвітнього #TrashTagChallenge.

Ініціаторами заходу стали: Міністерство культури України, Міністерство екології та природничих ресурсів України, Управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації, Голосіївська РДА м. Києва.

Місцем для прибирання було обрано «Національний музей народної архітектури та побуту України» (Пирогово). Варто зазначити, що відповідно до Указу Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98, щороку, в третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля.

Зазначений захід відбувся в форматі флешмобу по всій Київській області під тегом #чистакиївщина. В рамках екологічної акції здійнено висадку дерев  на «Алеї Єдності», зазначеного «Національного музею народної архітектури та побуту України».

Учасниками заходу стали: Міністр культури України Нищук Євген Миколайович, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Климпуш-Цинцадзе Іванна Орестівна, заступник голови Київської обласної державної адміністрації В'ячеслав Кучер, в. о. начальника управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації Томнюк Віталій Ігорович, представники органів виконавчої влади, релігійних організацій та церков, національно-культурних товариств, працівники обласних установ галузі культури Київської області, активна молодь та всі зацікавлені особи.

Працівники КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» допомогали начальнику відділу «Наддніпрянщина і південь України» музею, етнографу Євгенії Гайовій у благоустрої «території Черкащини».

По завершенню акції всі її учасники мали змогу пригоститися на польовій кухні.

Екологічна акція «За чисту Київщину» у День довкілля проведена плідно, корисно, творчо, з великим надхненням.