Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Леся Українка: погляд із XXI століття

 25 лютого 2019 року в КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" в рамках циклу заходів, присвячених 148-й річниці від дня народження культової української письменниці, поетеси та драматурга, перекладачки, громадської діячки Лесі Українки (справжнє прізвище Лариса Петрівна Косач, 1871–1913), твори якої стали класикою української літератури, презентовано виставку-персоналію "Леся Українка: погляд із XXI століття". На виставці представлені твори, які розповідають про життєвий та творчий шлях Лесі Українки, її казки та вірші для наймолодших, поетичні та драматичні твори, фольклорні твори, публіцистика. На виставці представлена епістолярна спадщина Л. Українки.

Творчість Лесі Українки – це багатюще джерело краси та творчого духу, невичерпного і неосяжного. Багато творів поетеси визнані шедеврами світової літератури. За глибину поглядів та громадську мужність Лесю Українку називають Жанною д'Арк української поезії, дочкою Прометея, ніжною Лесею – геніальною дочкою України! 

 Усіх залюблених у мистецтво слова Лесі Українки  запрошуємо до КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей". Пориньте у світ творчості та краси Лесі Українки. Можливо, творчість геніальної поетеси надихне когось до написання літературних творів.