Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Правова освіта в бібліотеці триває безперервно!

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор: М. П. Зніщенко) та Управління державної реєстрації нормативно-правової освіти Головного територіального управління юстиції у Київській області поєднують давні, плідні партнерські стосунки. Спільні заходи в реалізації державного правоосвітнього проекту «Я маю право!» у 2018 році здобули популярність серед місцевих громад м. Києва (Дніпровський р-н) та Київської області, серед бібліотечних керівників та спеціалістів мережі публічних бібліотек області, які постійно здійснюють правознавчу діяльність у співпраці з органами юстиції, правопорядку, прокуратури на основі документів, літератури, консультацій.

15 лютого 2019 року в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», в хол-галереї бібліотеки, відбулася презентація чергової (першої в 2019 році) виставки-консультації, яку провела для бібліотечних спеціалістів та мешканців житлового масиву «Русанівка» (Дніпровський р-н) головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Боярчук Людмила Іванівна.

Нею були представлені нові видання літератури, періодики і друкованих зразків популяризації правознавчого напряму та надані грунтовні консультації з різних юридичних питань.

Учасниками презентації-консультації активно були розглянуті буклети, які стисло знайомлять з тим чи іншим правовим актом. Так, буклет «Увага! Штрафи за булінг» повідомляє, що згідно статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення, булінг тягне за собою відповідальність накладанням штрафу від 850-1700 грн або громадські роботи на 20-40 годин; дії, вчинені повторно протягом року після стягнення, тягнуть за собою накладання штрафу від 1700-3400 грн або громадські роботи на строк 40-60 годин; якщо порушники - підлітки у віці 14-16 років, такі ж санкції передбачені, але їх будуть накладати на батьків або опікунів; передбачено штраф для керівника закладу освіти, якщо він не повідомить у Національну поліцію про факти булінгу.

Після проведення презентації виставки-консультації Л. І. Боярчук подарувала бібліотеці зразки друкованих продуктів малих форм (буклети, пам’ятки, плакати) для подальшої популяризації правових знань серед читачів-дітей, їх батьків, вчителів.

Правова освіта в бібліотеці триває безперервно!