Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Про виступ Президента України Петра Порошенка на ювілейній 20-й церемонії «Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» 8 лютого 2019 року в м. Києві, в Українському домі

 

Про виступ Президента України Петра Порошенка на ювілейній 20-й церемонії «Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» 8 лютого 2019 року в м. Києві, в Українському домі.

 

 

 

                                Директорам районних,

 міських ЦБС та 

завідувачам бібліотек ОТГ 

 Київської області

 

Шановні колеги!

Шановні користувачі бібліотек Київської області!

 КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" привертає вашу увагу до виступу Президента України Петра Порошенка на ювілейній 20-й церемонії «Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» 8 лютого 2019 року в м. Києві, в Українському домі. Зазначений виступ розміщено на офіційному сайті Президента України Петра Порошенка  за назвою:" Живе українська книга – значить живе українська мова, значить живе Україна".

Глава держави закликав громадян України зміцнювати нашу національну ідентичність не тільки військовою звитягою. Президент висловив думку, яку бібліотекарі України чекали 28 років незалежності України, а саме: " Книги та ідеї часом здатні долати найлютішого агресора. І діють не менш ефективно, ніж зброя в руках воїна». Президент звернувся до творців та поціновувачів української книги: «Нам належить продовжувати і розвивати усе зроблене, аби українська книга гідно зустріла виклики ХХІ століття, зайняла в нашому житті те місце, якого вона заслуговує. Нам треба читати і поширювати любов до читання, треба поширювати коло книголюбів серед нових поколінь українців».

Зазначимо, що бібліотеки Київської області, в сузір'ї бібліотек  України, сприяють всіма формами і методами бібліотечної роботи формуванню свідомості користувачів бібліотек  та місцевих громад на засадах української національної, державницької ідеології, направленої на зміцнення української національної ідентичності. Зокрема, на сайті КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" у 2013 році створено рубрику "Історичний лікбез", де подається правдива інформація про історичне минуле України, про сучасний період боротьби за незалежність України.

Колектив КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" звертає увагу всіх державних структур на те, що без бібліотек всіх рівнів, особливо бібліотек для дітей, бібліотек, що обслуговують  юнацтво, цю величезну роботу по донесенню української книги до читача, впровадження змісту та ідей українського письменства в повсякденне життя через долучення до читання книг, краще ніж бібліотеки, ніхто в Україні не зробить! Закликаємо представників влади в районах, містах, ОТГ, селах Київської області всебічно сприяти роботі бібліотек, наповнювати бібліотечні фонди книгодруками сучасних українських письменників, створювати належні сучасні умови для користувачів бібліотек, здійснювати інвестиції в технічне оснащення бібліотек Київщини, забезпечення їх безлімітним  інтернетом, облаштовувати зони сучасного інтер'єру, а не сподіватися на "небесні" та "неосяжні" закордонні "гранти".

 Вирішення цих проблем приведе до розквіту України, як держави, нашої спільної перемоги над російським агресором, а також до утвердження української національної ідеї в нашій країні, тобто виконання всіх тез, проголошених Президентом України Петром Порошенко у виступі 08. 02. 2019 року під час 20-ї ювілейної церемонії «Всеукраїнський рейтинг «Книжка року».

Детальніше