Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

ДИВОСВІТ РІЗДВЯНИХ СВЯТ

 

ДИВОСВІТ РІЗДВЯНИХ СВЯТ

(З досвіду роботи Обухівської ЦРБ Київської області)

Зима — найбагатша на свята пора року. До них ми готуємося заздалегідь: на них чекаємо, очищуємо тіло й душу і віримо в дива, які зазвичай дарує Різдво. А господині не забувають про традиційні для цих свят народні страви. Українська нація за багато віків свого існування кристалізувала в собі найкраще, а нам залишається не лише не розгубити ті кристали, а й зберегти їх для своїх дітей та онуків, передати мову різдвяних символів і звичаїв, не додаючи до них нічого чужого, бо у нас є все своє. 

Долучилися до цих традицій і працівники Обухівської районної бібліотеки для дорослих, які завітали до членів клубу «Ветеран» з новорічними привітаннями, колядками, щедрівками. Бібліотекарі розповіли ветеранам про народні звичаї та традиції Святвечора і свята Різдва Христового, традиції та обряди святкування Старого Нового року, про різдвяні символи, про готування куті – як основної різдвяної страви.

З щирою подякою і різдвяними побажаннями звернулася до всіх присутніх голова клубу «Ветеран» Томчук Катерина Миколаївна.  Різдвяно-новорічні посиденьки  та фольклорне свято «Дивосвіт різдвяних свят» вдалось на славу.

Тож і вам всім бажаєм:

В мирі і здоров’ї ці свята відсвяткувати

І Нового року дочекати.

Будьте здорові разом з діточками

Нехай смутку й горя не буде між вами,

Хай пісня не згине у рідному краю,

Калина хай квітне в зеленому гаю.

Хай ріднеє слово серця зігріває,

А наша Вкраїна нехай процвітає!

Христос ся рождає!