Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Краса у камені. Архітектура Криму»

 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»( директор Зніщенко М.П.) продовжує цикл заходів «Кримська світлиця», який проводиться з метою соціальної адаптації громадян України, які залишили тимчасово окуповану територію України - Автономну Республіку Крим (АРК).

В рамках циклу заходів пропонуємо вашій увазі викладку літератури - «Краса у камені. Архітектура Криму», де представлена література про архітектурні шедеври Криму.

Крим — місце поєднання найдавніших культурних традицій. Тут можна знайти і сліди стародавніх архаїчних традицій, чудові пам’ятники античного мистецтва. Тут також збереглася могутня спадщина арабської, татарської і турецької культур. Тільки пам’ятників історії, археології і культури тут нараховується більше ніж 4 тисячі.

Плідна кримська земля завжди вабила до себе великих письменників, митців, мислителів. Тут у різний час відпочивали та працювали, творили та кохали такі всесвітньо відомі особистості, як Чехов, Айвазовський, Пушкін, Волошин, Грін, Л. Українка, А. Міцкевич, С. Руданський та ін. Їх садиби, будиночки та дачі сьогодні є місцем паломництва великої кількості туристів.

Запрошуємо читачів-дітей, їх батьків, всіх охочих, а особливо тимчасово вимушених переселенців АР Крим, до бібліотеки ознайомитись з літературою, представленою на викладці.