Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Таємниці Давнього Херсонесу»

 КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» продовжує цикл заходів «Кримська світлиця», який проводиться з метою соціальної адаптації громадян України, які залишили тимчасово окуповану територію України - Автономну Республіку Крим (АРК).

В рамках циклу заходів пропонуємо вашій увазі викладку літератури - «Таємниці Давнього Херсонесу», присвячену унікальній історико-археологічній пам'ятці України, давньогрецькому місту-державі на південному заході Кримського півострова.

Комплекс пам'яток, що входить до складу заповідника «Херсонес Таврійський», має не тільки національне значення, а і міжнародне. 23 червня 2013 року на 37-й сесії Комітету Світової спадщини ЮНЕСКО, що проходила у Камбоджі, Херсонес Таврійський був включений до списку світової спадщини ЮНЕСКО. До списку була також внесена і хора — сільськогосподарська округа навколо Херсонесу.

Запрошуємо читачів-дітей, їх батьків, всіх бажаючих, а особливо тимчасово вимушених переселенців АР Крим, до бібліотеки ознайомитись з літературою, представленою на викладці, що розповідає про історію, культуру, архітектуру та таємниці Херсонесу Таврійського.