Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»

   Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 25 листопада відзначається ще й Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок.

   Ця дата була обрана в пам’ять про сестер Мірабал – політичних активісток, що в 1960 році були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо. Цей день також став символом світового визнання проблеми гендерного насилля.

   Жінки по всьому світу стають жертвами зґвалтувань та зазнають побутового насилля, до того ж, масштаби та істинна природа такого насильства нерідко приховані.

   Дуже важливо, щоб кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінки – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у XXI сторіччі, потерпають  і українські жінки.

   В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та з великої поваги до жінок і любові до дітей в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» оформлено викладку літератури: «Вільні від страху. Вільні від насилля». На викладці представлено: Закон «Про попередження насильства в сім’ї», література про повагу до жінок та їх права, статті на підтримку жінок в цьому питанні. У відповідних до теми в інтернет-виданнях, бібліографічних виданнях бібліотека і бібліотеки Київської області постійно загострюють увагу на питаннях захисту від насильства, зокрема, захисту жінок і дітей