Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій в Україні

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей"

Щорічно в четверту суботу листопада, згідно Указу Президента України № 431/2007 від 21-го травня 2007-го року, в Україні відзначається День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій.

На вшанування цієї дати в КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" оформлено викладку літератури:"24 листопада - День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій". На викладці представлені книжки, де описуються всі трагічні факти того часу, меморіальні книги, документи та архівні справи.

День пам'яті жертв голодомору та політичних репресій - щорічний національний пам'ятний день в Україні. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

Не дай Боже, нікому пізнати того страхіття. Коли мучить голод, - перестаєш думати, перестаєш вірити і сподіватися, перетворюєшся на голодного звіра з однією-єдиною мрією - поїсти. Дійсно, страхіття. І щоб таке ніколи більше не повторилося, нам слід про все це знати,  все пам'ятати і не допускати!