Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

1030 річчя Хрещення Київської Русі -України в м. Ржищеві археолого-краєзнавчому музеї

 

27  липня 2018 року  в КЗ КОР Ржищівського археолого-краєзнавчого музею  відбувся цикл заходів, приурочених 1030 річчю Хрещення Київської Русі- України.  

   В урочистостях до знаменної дати взяли участь працівники закладів культури м. Ржищева, а також гості від КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" М. П. Зніщенко - генеральний директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України; від КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для юнацтва" Сорока Г.Й. - директор і Опіч Г. Г. - головний бухгалтер.

   В програмі урочистих заходів  працівниками Ржищівського археолого-краєзнавчого музею  було підготовлено змістовні доповіді і відеоматеріали, а саме:

•відеолекторій: «Хрещення України-Русі. Християнські символи на грошових знаках України», доповідач: завідувач відділу з основного виду діяльності Притула Н. О.; 

•бесіда -діалог «Хрещення Русі очима українських художників», доповідач:  старший науковий співробітник Бабенко Л.М.;

•тематична екскурсія «Троїцька церква м. Ржищів - пам’ятка архітектури XVIII століття», доповідач:  старший науковий співробітник Настенко Ю.В.

  На всіх присутніх справило гарне враження змістовна подача наукового матеріалу покладеного на відеоряд науковими працівниками музею, а також хорезматичність ведучої-модератора всього дійства - директора цього чудового музею Л. С. Карпенко. 

 Гарні емоції від почутого і побаченого в музеї були підкріплені захоплюючою подорожжю на катері по Дніпру до знаменитої церкви на воді в с. Гусенці. 

  Від всього побаченого, а саме: тематично розміщених експонатів, виставок, з любов'ю облаштованої території, належне утримання музею,  зовнішнього та внутрішнього стану будинку, в якому розміщено музей, отримуєш справжню естетичну насолоду і дякуєш Богові та співробітникам музею за можливість доторкнутися до світлин історії 1030 річчя Хрещення Київської Русі-України. 

  Запрошуємо користувачів сайту КЗ КОР " Київська обласна бібліотека для дітей"   здійснити незабутню мандрівку і отримати чудові  враження  від м. Ржищева та його археолого-краєзнавчого музею.

  P.S. Щира, сердечна подяка співробітникам музею, що доклали багато зусиль для того, щоб захід з нагоди 1030 річчя Хрещення Київської Русі-України  відбувся на високому рівні, а саме: Каверзі Галині Олександрівні, Горбачовій Терезі Василівні, Вакуловичу Олегу Леонідовичу.