Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Відкритий лист КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" генеральному директору Національної історичної бібліотеки України

 КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

"КИЇВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ"

 

02154 ,  м. Київ, вул. Русанівська набережна, 12 тел./факс: 295 - 09 - 61  E-mail: E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

"25"  червня 2018 року  № 01-09/147                        

                                                                               

                                                                  Генеральному директору Національної 

                                                                  історичної бібліотеки України

                                                                            А. В. СКОРОХВАТОВІЙ

 

Шановна Алло Віталіївно!

 

Звертаємо Вашу увагу на те, що 21.06.2018 року у приміщенні Національної бібліотеки України ім. Я.Мудрого відбувся щоквартальний  відкритий перегляд нових надходжень до спеціалізованого фонду з питань бібліотечної справи у кабінет № 9 (читальний зал науково-методичного відділу), вул. М. Грушевського,1.

На цьому перегляді бібліотекарі КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" ознайомилися із дослідженням, проведеним Національною історичною бібліотекою України під назвою: "Краєзнавча робота в бібліотеках України: Інформаційний бюлетень. Випуск 28. – Київ, 2017". На сторінці 6 надруковано текст, який подається в оригіналі: "Сьогодні у "Путівнику" по краєзнавчих веб-ресурсах бібліотек України на  сайті НІБУ організовано широкий доступ до краєзнавчих інформаційних ресурсів України, а в довідковому апараті сформовано тематичні бази даних.  Однак, попереднє дослідження контенту електронного довідкового апарату НІБУ на прикладі Київської області, у якій відсутній регіональний методичний центр – обласна універсальна наукова бібліотека, показало не лише інформаційні лакуни та необхідність розширення "Путівника", а й потребу у проведенні спеціального наукового аналізу сучасної джерельної бази з історії міст і сіл Київщини".

Матеріали даного видання підготували шановні колеги В.П.Кисельова, М.А.Поліщук, І.В.Михайлова, відповідальна за випуск  А.В.Скорохватова.

Погоджуємось з думкою упорядників даного бюлетеня про "потребу у проведенні аналізу сучасної джерельної бази з історії міст і сіл Київщини". Але, в свою чергу, висловлюємо своє здивування від наведеного Вами прикладу з Київською областю.

Шановним упорядникам інформаційного бюлетеня не завадило б зайти на сайт Київської обласної державної адміністрації, її структурного підрозділу  Київського обласного управління  культури, національностей та  релігій, а головне, зайти на сайт КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", де в розділі "Про бібліотеку" ознайомитися з "Історією бібліотеки", "Методичною службою", "Видавничою діяльністю" і т.д. і т.п.

Дирекція і колектив КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" позитивно сприймає бажання авторів "Інформаційного бюлетеня" щодо " розширення "Путівника", потребу у проведенні спеціального наукового аналізу сучасної джерельної бази з історії міст і сіл Київщини", при цьому, маємо надію на те, що подібних приписів про втрати бібліотечної Київщини із-за відсутності ОУНБ, аж ніяким чином негативно не позначиться на наукових та соціологічних дослідженнях Національної історичної бібліотеки України.

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", починаючи з 1992 року, успішно справляється з усіма завданнями Міністерства культури України, Національної бібліотеки України для дітей, а також методичних центрів  провідних бібліотек України: Національної бібліотеки АН України ім. Вернадського, Національної бібліотеки України ім. Я.Мудрого, в першу чергу, як головна бібліотека Київщини "про впровадження в життя державної та регіональної політики бібліотечного та інформаційно-бібліографічного обслуговування дитячого і дорослого населення Київської області".

На досвіді КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" можна зробити висновок, а саме: 

1)За 26 років всі районні, міські, сільські бібліотечні системи для дорослих не відчули відсутність в області ОУНБ. Всі районні та міські бібліотеки для дітей отримали від КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" якісне науково-методичне, довідково-інформаційне  забезпечення, а також якісну практичну та консультативну допомогу на семінарах та тренінгах в приміщенні Бібліотеки та в районних, міських і сільських бібліотеках;

2)За 26 років своєї діяльності в рамках обласного бібліотечного колектора КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" заощадила  величезні кошти платників податків Київської області на утримання обласного бібліотечного колектора; 

3)За 26 років Київська обласна рада, Київська обласна державна адміністрація заощадила величезні кошти на утримання закладу під назвою ОУНБ, обласний бібліотечний колектор.

Висловлюємо надію, що упорядники наступних "Інформаційних бюлетенів" будуть більш спроможними подавати матеріали у відповідності до  Статутної, регіональної діяльності КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей".

 Органам влади в регіонах України не завадило б перейняти досвід КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" і поширити його по всій Україні.

 

З повагою

Генеральний директор КЗ КОР

"Київська обласна бібліотека для

дітей", кандидат історичних наук,

заслужений працівник культури України                                                                                                М. П. Зніщенко