Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Літературні новинки відділу естетичного виховання КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»

 Книжковий фонд відділу естетичного виховання КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» поповнився новою літературою, яка стане у нагоді викладачам з різних видів мистецтва та поціновувачам українських народних традицій.

Література серії «Енциклопедія-Казка-Гра» (Київ: ТОВ «Гамазин», 2017) знайомить читачів-дітей середнього шкільного віку з історією, географією, культурою Полісся, Галичини, Волині, Криму, Донбасу.

Для всіх, кого цікавить розвиток образотворчого мистецтва та поезії, розрахована художня реконструкція альбому «Тетяна Яблонська» (Київ: Мистецтво, 2017) з віршами Івана Драча, які написані до кожної конкретної картини. Альбом був надрукований у 1969 році, але з ідеологічних причин весь його наклад у 4000 примірників було знищено. Радянська влада не допускала відходу художниці від соціалістичного реалізму та заборонила популяризувати нові тенденції у творчості Тетяни Яблонської. Реконструкція даного альбому у 2017 році була присвячена 100-річчю від дня народження видатної української художниці Тетяни Яблонської.

Книги Неллі Топської (Київ: ТОВ «Книжкова база «Альфа», 2017) розкажуть читачам-дітям середнього та старшого шкільного віку про життя видатної художниці Катерини Білокур та видатного драматурга і режисера, керівника й організатора театральних труп, композитора, музиканта, поета, актора – Марка Кропивницького.

Якщо пісня – душа народу, а танок – його характер, то народний одяг – це його зовнішність. Про традиції українського національного одягу можна дізнатися з книги «Українське народне вбрання» (Київ: Видавництво «Балтія-Друк», 2017). А про унікальне, багатогранне за змістом, явище культури, що тісно пов’язане з різними проявами життя – народну іграшку, розповідає книга «Українська народна іграшка» (Київ: Видавництво «Балтія-Друк», 2017).

Зробити перші кроки у плетінні гачком й виготовити кумедні іграшки, занурившись у казковий світ творчості, юним рукодільницям допоможе «Їжачок-хитрячок про чарівний гачок. Іграшки» Ольги Вірченко (Київ: ТОВ «Книжкова база «Альфа», 2017). 

Юним модницям цікавою стане  книга «Коко Шанель» (Київ: Видавництво «Агенція «ІРІО», 2017) із серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей», яка розповість повчальну історію про дівчинку-сироту, котра змінила світ. З історії життя цієї неймовірної жінки дитина дізнається, що успіху в житті може досягти кожен, хто його прагне, а сім’я та відносини – це найголовніше.

Книга «Українська драма» Олега Вергеліса (Київ: «Радуга», 2016) присвячена пам’яті одної з ключових її фігур, видатному актору – Богдану Ступці.

З основними термінами, що стосуються музики, співу, танцю, хореографії, та концертної діяльності, а також назвами музичних інструментів, їх основних частин та деталей можна ознайомитися з довідкового видання «Словник музичних термінів» (Київ: Видавець Карпенко В. М., 2017), яке включає значну кількість ілюстрацій, дібраних на основі різних вітчизняних та зарубіжних джерел.

Чекаємо на Вас в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» у відділі естетичного виховання!