Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Щасливий той, хто щасливий у себе вдома»

 

«Щасливий той, хто щасливий у себе вдома»

З досвіду роботи районної бібліотеки для дітей Ставищенської РЦБС  Київської області

Права дитини, відношення дитини до закону – болюча проблема суспільства. Ця проблема є особливо актуальною сьогодні, коли, так багато факторів, які можуть негативно впливати на формування світогляяду дитини і можуть прищепити їй викревлені форми..

В Ставищенській  районній бібліотеці для дітей  проводяться  вікторини, години права, правові ігри ,зустрічі  з фахівцями  відповідного профілю. На засіданні правового клубу «Підліток і закон» проведено зустріч «Щасливий той, хто щасливий у себе вдома» читачів-учнів 7-А класу  Ставищенського НВК № 1 з головним спеціалістом Ставищенського бюро правової допомоги Л. А. Шульгою .

Леся Шульга розповіла читачам, що сім’я є одним із першоджерел соціалізації дитини, і всі події, які відбуваються з дитиною в сім’ї, знаходять своє відображення у формуванні характеру, звичок дитини, врешті-решт – її особистості.  Активно  обговорювалися можливі ситуації насильства в сім’ї. Читачі отримали   пам′ятки «Твої права – твій захист» - правові орієнтири для кожної дитини.  

 

                                        

В. В. Міщенко

 бібліотекар  Ставищенської районної

 бібліотеки для дітей