Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжкова викладка

До дня народження відомої української поетеси Ліни Костенко (19.03.1930 року) в КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" була оформлена книжкова викладка, присвячена її творчості.

Ліну Костенко шанує і українська громада, і світова. ЇЇ творами зачитуються не тільки люди зрілого віку, а також і молодь. 

Творча кар'єра поетеси пережила найважливіші етапи історії поезії двох століть. З опального "шістдесятника" в 1950-1960 роках Ліна Костенко стрімко перейшла в хрестоматійну поезію незалежної України.

Зі шкільних підручників вірші Л. Костенко перейшли в культурні еліти, і нарешті - прямо в соцмережі, в поп-культуру, що обожнює всякого роду цитати і афоризми.

У Ліни Костенко навіть є власна сторінка в Facebook, куди шанувальники надсилають свої листівки з мудрими словами улюбленої поетеси.

Тому, в дні, коли Україна відзначає День народження своєї славної, видатної поетеси, КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" запрошує своїх читачів на перегляд творів Ліни Костенко та літератури про неї.