Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Жива душа народна, жива, неподоланна!»

 «ЖИВА ДУША НАРОДНА, ЖИВА, НЕПОДОЛАННА!»

 

Таку назву має книжкова вистака оформлена у відділі естетичного виховання  КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» до року Охорони культурної спадщини, яким об’явлено 2018 рік.

Культурна спадщина – частина матеріальної і духовної культури, створена минулими поколіннями, що витримала випробування часом і передається наступним поколінням як щось цінне і шановане.

Культурну спадщину країни складають духовні багатства суспільства, втілені в матеріальних і нематеріальних культурних цінностях (цінності, що мають історичне, художнє, наукове чи інше культурне значення: твори мистецтва, книги, рукописи, архівні матеріали, архітектура, скульптура та ін) – це все найбільш важливе і цінне, що людство створило за довгу історію свого існування, результати духовної діяльності людини. 

Культурні цінності, що становлять культурну спадщину, є надбанням народу. Вони ретельно охороняються державою.

Особливо цінні культурні об’єкти країни входять до світової культурної спадщини – Світова спадщина (видатні природні та культурні цінності, що становлять надбання усього людства).

Списки цінностей, що є Всесвітньою спадщиною, публікує ЮНЕСКО (Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури).

Література, представлена на виставці, знайомить читачів  з об’єктами культурного надбання України, що увійшли до Світової спадщини ЮНЕСКО та об’єктами культурного надбання Київщини.