Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Публічна бібліотека як інформаційно-культурний центр місцевої громади

21 березня 2017 року на базі КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» відбувся обласний семінар за участю директорів районних і міських централізованих бібліотечних систем Київської області за темою: «Публічна бібліотека як інформаційно-культурний центр місцевої громади» (Програма семінару – тут).

У вступному слові генеральний директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України Зніщенко М.П. окреслив шляхи соціального спрямування діяльності публічних бібліотек в контексті регіонального аспекту.

В роботі обласного семінару взяли участь: кандидат педагогічних наук, головний редактор журналу "Бібліотечний форум: історія, теорія і практика" Олена Башун, директор Українського центру нормативної інформатики Ю.М.Зражевський, керівник проекту "Читання" О.Ю.Прокопчук, координатор проекту "Шкільні електронні бібліотеки" А.Ю.Маслова.

В рамках семінару відбулася змістовна жвава дискусія з актуальних питань модернізації та перебудови бібліотечно-інформаційного обслуговування населення різних вікових категорій в зв'язку з адміністративно-територіальною реформою в Україні і Київській області, зокрема. Активну участь в дискусії взяли директори районних, міських ЦБС: Зінченко Л.В., Кошова Н.С., Циганенко О.Є., Вашуленко В.П., завідувач методичного відділу Броварської РЦБС – Кальченко О.М., провідний методист Іванківської РЦБС – Гончаренко А.В.

Також, дирекція Київської обласної бібліотеки для дітей мала приємну місію під час семінару презентувати та передати бібліотекам Київської області нові книги давнього друга бібліотеки, журналіста, поета Володимира Стрекаля, які він надав у дарунок для читачів Київщини. Це: Стрекаль В. Дарую вам тепло (К.: Кит, 2016. – 111 с.) – яскраво ілюстрована збірка віршів для дітей; Стрекаль В. Двадцять п'ятий кадр (К.: Кит, 2016. – 111 с.) – збірка віршів (іноді сатиричних) для дорослих. Володимир Семенович Стрекаль подарував бібліотекам області і певну кількість книг свого сина, учасника АТО Олега Стрекаля "Живой: Песни о войне" (К.: Саммит-Книга, 2015. – 88 с.). Це дуже оригінальна збірка чудових, оригінальних віршів захисника України, який був на передовій в зоні АТО, його іронія – часом вбивча і, можливо, не кожному спочатку зрозуміла, але висловлена серцем патріота України. Вірші написані російською, то будуть зрозумілі всім громадянам України. Ця збірка, за висловом автора, - "Песни об Отечественной войне украинского народа". Київська обласна бібліотека для дітей, як науково-методичний центр - радить бібліотекам області використовувати дане видання під час проведення зустрічей з ветеранами АТО.

Підсумки обласного семінару, його плідної роботи підвів генеральний директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" М.П.Зніщенко.