Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День українського добровольця на Київщині

Комунальний заклад Київської обласної ради "Київська обласна бібліотека для дітей" (генеральний директор: М.П.Зніщенко) 14 березня 2017 року презентацією книжково-ілюстративної виставки "Україна – понад усе" взяла участь у глибинно-змістовному заході Національного музею-заповідника "Битва за Київ у 1943 році" – с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області (директор: І.П.Вікован) "Твої сини, Україно!", присвяченого учасникам АТО та зустрічі з її героями та їх сім'ями. Ця зустріч відбувалась в День українського добровольця (Постанова ВР України від 17.01.2017 р. № 1822). Це вже другий музейний проект, що висвітлює війну на Сході України. Він є спільним з Всеукраїнською громадською організацією "Союз "Народна пам'ять" та Благодійним фондом "З відкритим серцем у майбутнє". Книжково-бібліографічну викладку "Шана за подвиг, вдячність за мир" до цієї дати зробила також Вишгородська центральна районна бібліотека (директор Вишгородської РЦБС: Березінець М.В.).

Вітрини-розповіді музею про участь в бойових діях зони АТО з 2014 року різних військових формувань України, добровольчих батальйонів, про подвиги медиків, волонтерів, членів гуманітарної місії по ексгумації та поверненню рідним загиблих воїнів "Чорний тюльпан".

Під час зустрічі військовий комісар Вишгородського військового комісаріату, полковник Пригара М.В. вручив рідним посмертну нагороду Арсієнка Руслана Леонідовича – орден "За мужність" ІІІ ступеня.

Благословили всіх присутніх та сказали своє духовне напутнє слово військовий капелан, настоятель Свято-Покровського Храму с.Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, протоієрей отець Тарас спільно з отцем Віктором.

Від Київської обласної державної адміністрації в даному заході взяв участь начальник управління культури, національностей та релігій І.І.Подолянець. Він передав найтепліші побажання присутнім від голови Київської обласної державної адміністрації Горгана О.Л. і зазначив, що народ України щиро вдячний, доземно вклоняється захисникам України від російської агресії, а працівники культури Київської області музейними експозиціями, бібліотечними книжковими виставками та іншими заходами роблять все, щоб народ України, місцеві громади області, зокрема, знали і відали якою дорогою ціною відстоюється святе право незалежності і цілісності країни.

Свої слова, які йшли від серця, родинам учасників та загиблих воїнів АТО, всім присутнім (одна з частин Національної гвардії, сім'ї, учні, молодь, працівники культури, мешканці с.Нові Петрівці та ін.) сказали: в.о. голови Вишгородської райдержадміністрації Савенко В.В., голова Ново-Петрівської сільської ради Старенький Р.М. Неможливо було без сліз слухати командира 90-го окремого аеромобільного батальйону, кавалера орденів Б.Хмельницького ІІІ-го і ІІ ступенів Баранова В.А., командира 1-ї медичної роти Національної гвардії України, капітана Яковенка В.В., полковника, психолога від громадського об'єднання "Сильні духом" Макаревича О.П., який, крім всього, ще й вручив нагороду – медаль від зазначеного громадського об'єднання, директору музею Віковану І.П., що вже 37 років зі своїм колективом є невсипущим вартовим пам'яті подвигів і загиблих, які своє життя, роки, здоров'я поклали на захист України.

Вічна пам'ять і слава полеглим. Боже благословення, слава і народна міцна підтримка живим захисникам цілісності і незалежності України. Ми переможемо!

Слава Україні! – Героям слава!