Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Цикл заходів «Талантом славимо Київщину»

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», як науково-методичним, координаційним центром з питань бібліотечно-інформаційного обслуговування дорослого і дитячого населення для бібліотек Київської області, до урочистого відзначення 85-річного ювілею утворення Київської області організовано і проведено цикл заходів «Талантом славимо Київщину».

До циклу заходів ввійшли: обласний фестиваль творчості читачів-дітей бібліотек Київської області «Веселкові обереги Київщини», виставка творчих робіт художників та майстринь з Київської області в хол-галереї бібліотеки «Талантом славимо Київщину» (ведучі презентації Л. В. Смисловська – завідувач відділом естетичного виховання, Л. В. Папуша – головний методист) та літературно-краєзнавча експозиція «Літературне краєзнавство – ювілею Київщини» в читальній залі відділу обслуговування читачів середнього та старшого шкільного віку (презентація–консультація Н.В. Острікової – завідувача відділу довідково-бібліографічної та інформаційної роботи).

Відкрив урочистості з нагоди 85-річчя утворення Київської області та привітав присутніх М. П. Зніщенко – генеральний директор Київської обласної бібліотеки для дітей , кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України,віце-президент Української Асоціації працівників бібліотек для дітей.

В урочистостях взяла участь і привітала шановне товариство Н. В. Остапенко – головний спеціаліст управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації.

На загально обласний захід були запрошені художники, художниці-майстрині з Київської області, творчі роботи яких були представлені на виставці «Талантом славимо Київщину» та директори районних централізованих бібліотечних систем (Г. В. Пацаловська – директор Баришевської районної централізованої бібліотечної системи), завідувачи районних бібліотек для дорослих (Г. В. Якименко – завідувач Макарівською центральною районною бібліотекою для дорослих), очільники сільських бібліотек-філій (Л. Г. Мельник - завідувач сільською бібліотекою-філією с. Юріївка Києво-Святошинського району), які представляли творчі роботи і розповідали про майстерність художників та майстринь свого району, міста, села.

З числа запрошених художників і майстринь в урочистостях взяли участь Коваленко Заїра Гугушаєвна – художниця з с. Власівка Баришівського району, Тетяна Миколаївна Фокіна-Горяна – художниця з м. Біла Церква, Інна Валерієвна Галєєва – майстриня з с. Юріївка Києво-Святошинського району, Галина Володимирівна Якименко – майстриня з смт Макарів. Їх розповіді про свою творчість та відповіді на запитання присутніх були дуже цікавими і змістовними, а їх пензлеві та вишивані полотна захопили і полонили своєю красою всіх учасників урочистостей (науковців, бібліотечних працівників, читачів бібліотеки, представників місцевої громади житлового масиву «Русанівка»).

Гості та учасники урочистостей з великою зацікавленістю сприймали презентацію-консультацію Н. В. Острікової про літературу, що розповідає про Київщину та письменників-краєзнавців і їх твори, присвячені окремим регіонам Київщини.

Ведучі, Л. В.Смисловська та Л. В. Папуша, органічно створювали святково-затишну атмосферу і вміло організували участь учасників заходу у голосуванні за найкращу творчу роботу серед читачів-дітей бібліотек Київської області обласного фестивалю «Веселкові обереги Київщини».

В основу сценарію урочистостей були покладені рядки з вірша М. П. Зніщенка «Тут свій бере історія початок» і заключним уривком з цього вірша ми завершуємо дану інформацію:


Слався у віках,
Київська земля,
Своїм народом
І звитягою священна.
Колиска націй –
Київська земля,
В усі віки
Ти будь благословенна!