Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Формат просування книги до читачів різної вікової категорії як своєрідний імідж бібліотеки

17 жовтня 2016 року, згідно Плану роботи управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації, Київською обласною бібліотекою для дітей проведено обласний семінар за участю завідувачів відділів обслуговування читачів районних, міських централізованих бібліотечних систем за темою: "Формат просування книги до читачів різної вікової категорії як своєрідний імідж бібліотеки" (програма додається).

Відкрив обласний семінар генеральний директор Київської обласної бібліотеки для дітей М.П.Зніщенко.

В своєму виступі він наголосив, що бібліотеки на сучасному етапі розвитку людства і суспільства обов'язково повинні бути технічно оснащені і всебічно використовувати новітні технології в інформаційно-бібліотечному обслуговуванні населення різних вікових категорій та наданні їм різноманітних інформаційних послуг. А головною ознакою показників успішного національного розвитку, рівня культури та освіти кожного її громадянина завжди було і залишається читання.

Під час семінару бібліотечними спеціалістами КОБдД були надані ґрунтовні консультації у відповідності до теми семінару, які супроводжувались необхідними відеоматеріалами. Презентовано посібник "Інноваційний потенціал бібліотек в обслуговуванні користувачів в період впровадження та використання інформаційних технологій", в якому вміщено консультацію з актуальних питань діяльності бібліотек та їх адаптації до сучасних вимог високотехнологічної епохи. За допомогою флеш-копіювання учасникам семінару надані відповідні методичні матеріали.

В рамках семінару були представлені мультимедійні продукти (буктрейлери), підготовлені Київською обласною бібліотекою для дітей, (за книгою К.Ланген, К.Дрооп. "Пригоди Кролика Фелікса під час подорожі…"), Київською обласною бібліотекою для юнацтва (за книгою В.Горбаля "Повернення") та бібліотекою-філією № 9 Білоцерківської МЦБС (за однією з цікавих дитячих пригод).

З повідомленням про проект УБА "Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках" виступила заступник директора по науковій роботі Київської обласної бібліотеки для юнацтва Т.І.Василькевич.

Дуже цікавою, змістовною і корисною в рамках теми "Бібліотека, письменник, видавець: взаємовигідне партнерство" була творча зустріч з одним із засновників видавництва "Зелений пес" письменником В.В.Капрановим, який розповів про діяльність їх з братом, Д.В.Капрановим, видавництва "Зелений пес" та їх з братом творчий процес при написанні літературних творів. Також В.В.Капранов представив нові книги "Братів Капранових", які учасники семінару залюбки придбали за досить демократичними цінами та отримали автограф одного з авторів. Київській обласній бібліотеці для дітей В.В.Капранов подарував книгу з автографами "Братів Капранових" "Забудь – річка" та книгу Віри Правоторової "Віршенята і віршики з оксамитової торбинки" видавництва "Зелений пес".

Під час профдискусії учасники семінару поділились досвідом вирішення проблемних питань.

Підвів підсумки обласного семінару генеральний директор Київської обласної бібліотеки для дітей М.П.Зніщенко.